FOTO-VIDEO/ Polițiștii olteni au ieșit în stradă

222

Sute de polițiști protestează azi în fața MAI. Printre ei, și oameni ai legii din Olt, membri ai sindicatelor Decus și Europol. Principala revendicare este acordarea salariilor cuvenite pentru grila din 2021.

Circa 500 de poliţişti au ieșit azi în stradă, în Capitală, după ce în urma discuției de ieri avute cu ministrul de Interne de către reprezentanții lor sindicali nu s-a ajuns la o înțelegere. Oamenii legii îşi doresc să nu mai fie îngheţate salariile pentru grila din 2017 şi să primească salariile cuvenite pentru grila din 2021.
„Poliţiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel aveam şi acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toţi poliţiştii, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activităţii”, a transmis sindicatul EUROPOL.
Printre cei care protestează azi se numără și polițiști olteni, membri ai sindicatelor Europol și Decus.

Președintele Decus Olt, Romică Dumitru, a transmis live imagini de la acțiunea sindicală:

 

 

 

 

 

 

 

Polițiștii au anunțat că vor protesta și mâine, în faţa partidelor de guvernământ.