Și cartierele mărginașe ale Corabiei intră în civilizație. Se montează iluminat modern

304

Administrația Orașului Teilor continuă investiția de reabilitare a sistemului de iluminat public, montând aparate moderne cu LED-uri și în cartierele Tudor Vladimirescu, Vârtop și Celei. Lucrările sunt în toi, fiind demarate de două zile.

Cu ajutorul unui proiect finanțat în proporție de 90% de Ministerul Mediului, în Corabia se vor monta lămpi cu LED și în cartierele Tudor Vladimirescu, Vârtop și Celei. Proiectul Eficiența energetică și gestionarea inteligentă a energiei pentru iluminatul public în orașul Corabia are o valoare de 512.897,51 lei, din care 10% va fi suportată de la bugetul local, iar diferența din fondul pentru mediu. Investiția a fost deja demarată zilele acestea.
,,Au început lucrările de extindere a rețelei de iluminat public, cu lămpi moderne tip LED, în satul aparținător Vîrtopu. În zilele următoare se vor realiza lucrări similare în satul aparținător Tudor Vladimirescu și în cartierul Celei. Lucrările sunt realizate printr-un proiect depus de primăria Corabia la Administrația Fondului pentru Mediu – Programul Iluminat Public.,, a anunțat Primăria Corabia.
Un oraş iluminat modern, cu flux luminos constant, folosind un consum redus de energie şi un cost al investiţiei mic reprezintă principalele motive pentru care Primăria Corabia a ales încă de acum patru ani să reabiliteze sistemul de iluminat public nu clasic, ci folosind tehnologii moderne. Pentru reabilitare și modernizare s-au ales proiectoare şi aparate cu LED-uri cu o durată de viaţă mare şi cu o autonomie de funcţionare de până la 50.000 de ore. Noul sistem a adus la bugetul local o economie de până la 40% faţă de lămpile HID, ceea ce a determinat administrația orășenească să continue investițiile în acest sens și în cartierele mărginașe.