Continuă amenzile pentru nepurtarea măștii în Olt

244

Alți zeci de olteni sunt buni de plată după ce au fost depistați de către oamenii legii ignorând măsurile de prevenire a răspândirii virusului pandemic. Toate amenzile au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificând persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun.
La activităţile de verificare desfășurate au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 78 de societăți comerciale, precum şi 150 mijloace de transport persoane. Și de această dată au fost depistați zeci de olteni încălcând legislația.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr.55/2020, în valoare totală de 8.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţieindividuală.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Poliţiştii olteni avertizează că vor continua acţiunile pe raza județului.