VIDEO/ Imagini de la scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii de la Rai Uno, la care a intervenit poliția

174

Lucia Goracci, jurnalistă din Italia, care a fost și corespondent de război în mai multe zone de conflict, a depus o  plângere penală, luni, la Secţia 4 de Poliţie din București împotriva Dianei Șoșoacă, susținând că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a muşcat-o de mână, după ce un interviu a degenerat în scandal.

Conflictul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista italiană a apărut pe fondul întrebărilor adresate senatoarei de reporterii italieni în cadrul realizării interviului.
Imaginile încep în momentul în care polițiștii au ajuns la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă, după ce a fost cerută intervenția lor de către senatoare în timpul interviului acordat pentru Rai Uno.
Șoșoacă le cere forțelor de ordine să o dea afară din birou pe jurnalista Lucia Goracci, în timp ce aceasta, filmând cu telefonul mobil, subliniază că „este de la presă”.

La un moment dat intervine și soțul senatoarei, pe imagini putând să se observe cum are loc o busculadă, iar Diana Șoșoacă este auzită țipând: „Silviu, încetează” către soțul ei, iar apoi către polițiști: „Voi îl luați pe soțul meu?”.
Jurnalista refuză să părăsească incinta biroului, dar este îndepărtată de forțele de ordine, în ciuda faptului că aceasta le spune polițiștilor: „sunt de la media, iar dumneavoastră nu ne protejați”.

Chiar și după ce jurnaliștii sunt scoși din sediul de avocatură, scandalul continuă.
„Vă rog să îi opriți aici pentru că este posibil să-mi fi furat ceva din casă”, le cere senatoarea polițiștilor, iar unul dintre ei se pune în calea echipei de la Rai Uno pe scara blocului.
Potrivit imaginilor, Diana Șoșoacă le transmite forțelor de ordine că nu trebuie să îi lase să plece întrucât „au filmări cu mine cu care nu le-am permis să plece”.
Jurnalista pleacă cu echipa de polițiști, unul dintre el explicând că urmează să fie legitimați și să stabilească cum s-au derulat evenimentele.

În urma acestui scandal, soțul Dianei Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.