Soțul Dianei Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru ultraj. Senatoarea și susținătorii ei au făcut scandal la Parchet

38

Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, este urmărit penal pentru că a agresat un polițist și a fost plasat sub control judiciar până pe 10 februarie, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 din București. Potrivit surselor Libertatea, polițistul fusese chemat chiar de Diana Șoșoacă pentru a aplana un conflict cu reporteri italieni de la televiziunea RAI, care veniseră pentru un interviu.

Comunicatul Parchetului Judecătoriei Sector 1 București arată că soțul Dianei Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, a agresat un polițist. Mai precis, „l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție”, susțin procurorii.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16:00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1, București. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arată în comunicat.

Prin ordonanța procurorului, față de soțul Dianei Șoșoacă s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La ieșirea de la Parchet, au apărut tensiuni între unii dintre reprezentanții presei și susținătorii Dianei Șoșoacă. Suținătorii lui Șoșoacă au acuzat că au fost loviți de cameramani, iar jurnaliștii s-au plâns că nu le este permis accesul în zonă.

Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei independente Diana Șosoacă, este acuzat că vineri seară, 10 decembrie, a bruscat un polițist.

Incidentul a avut loc vineri seară, la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, unde o echipă de jurnaliști de la postul italian Rai Uno au venit să-i ia un interviu senatoarei.

Potrivit spuselor senatoarei, se pare că echipa ar fi intrat cu forța, iar Diana Șoșoacă a sunat imediat la 112. Polițiștii secției 4 din Capitală s-au deplasat la fața locului. Soțul senatoarei l-ar fi lovit pe unul dintre oamenii legii, după care l-ar fi împins de un perete.