Tânăr marocan, student la Medicină, principalul suspect în cazul dublei crime a tinerilor iubiți

298

Autorităţile au identificat un suspect în cazul dublei crime de la Iaşi. Potrivit anchetatorilor, cei doi tineri ar fi fost ucişi de un tânăr marocan, student la medicină. Procurorii au cerut arestarea în lipsă a cetăţeanului de origine marocană pentru uciderea lui Youssef Ajniyah şi a prietenei acestuia, Ioana Vanesa Burlacu

Ahmed Sami El Bourkadi, student la Universitatea de Medicină și Farmacie, este principalul suspect al dublei crime de la Iaşi, unde doi tineri studenţi au fost găsiţi înjunghiați cu cruzime.

Principalul suspect are pașaport canadian și este student la medicină. Acesta a fost identificat în cursul zilei de duminică și s-ar fi cunoscut cu victimele, motiv pentru care a reușit să intre în casa în care tinerii locuiau cu chirie. Motivul crimei este încă necunoscut, fiind în lucru mai multe ipoteze, de la răzbunare la jaf.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a solicitat, duminică, măsura arestării preventive a marocanului Ahmed Sami El Bourkadi. Ulterior, după ce va fi emis mandatul în lipsă, bărbatul va fi dat în urmărire națională și internațională, potrivit procedurii.

Ioana Vanesa B., 23 ani, şi Youssef A., 25 ani, doi studenţi la UMF Iaşi, au avut parte de un sfârşit cutremurător în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni. Pe trupurile tinerilor, anchetatorii au găsit urme de lovituri de cuţit.

Criminalul sau criminalii au pătruns în imobil printr-o ușă la care au spart geamul termopan din dreptul încuietorii. Cei doi tineri au fost luaţi prin surprindere. După ce au fost înjunghiaţi, corpurile lor au fost aduse în aceeaşi cameră şi au fost incendiate. Poliţiştii au ridicat probe ADN de la persoane care erau în anturajul celor doi. Studentul marocan urmasă se întâlnească vineri cu familia la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, vărul acestuia a alertat poliţia, care le-a găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Poliţiştii şi procurorii nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii au luat și telefoanele mobile ale victimelor.

Potrivit presei locale, anchetatorii au fost găsit numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, atât pe pardoseală, pe pereți, cât și pe obiecte de mobilier, mai arată sursa citată. Cei doi tineri au fost găsiți căzuți lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului însă ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. În casă a fost găsit un recipient cu lichid inflamabil, folosit de obicei la aprinderea cărbunilor grătarului, cât și o sticlă din plastic cu un rest de carburant.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au început urmărirea penală in rem, pentru omor calificat. Autoritățile iau în calcul și faptul că ar putea fi vorba despre o încercare de tâlhărie, transformată în dublă crimă, deoarece tragedia s-a petrecut într-un cartier cu vile de lux din Iași