Gheorghiţă: Platforma de programare, optimizată pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani

51

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, iar aceştia vor fi vaccinaţi în 214 centre. În prezent, șeful CNCAV a spus că nu este cunoscută data când vor sosi dozele necesare pentru vaccinarea acestora.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, iar aceştia vor fi vaccinaţi în 214 de centre. Deocamdată, nu este cunoscută data când vor sosi dozele necesare pentru vaccinarea acestora.

„În privinţa pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, pot să vă spun că platforma de programare a fost deja optimizată, registrul electronic naţional de vaccinare de asemenea este optimizat, noi am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe site-ul agenţiei europene a medicamentului. Am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Medicul militar a mai precizat că este nevoie de acordul părinţilor pentru vaccinarea copiilor. Deocamdată, nu este cunoscută data la care vor sosi vaccinurile pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani.

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat la finalul lunii noiembrie utilizarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani. Fiecare doză de Pfizer pentru copiii mai mari și adulți este de 30 de micrograme.

Compania cu sediul central în New York spune că doza mai mică a produs un răspuns imun puternic și a fost mai blândă în ceea ce privește efectele secundare pentru copii.

Experții în sănătate publică speră că acest lucru nu numai că va împiedica și copiii să se îmbolnăvească de COVID-19, dar mai multe vaccinuri vor proteja populația, reducând și mai mult răspândirea coronavirusului.