FOTO/ 22 de cerșetori, amendați în Olt în ultima săptămână. Acțiunea continuă toată luna și vizează și traficul de persoane/minori

80

Oamenii legii au pus gând persoanelor care apelează la mila publicului. Numai în ultima săptămână, 22 de cerșetori au fost amendați. Acțiunea polițiștilor olteni este una amplă, ce se va derula pe parcursul întregii luni și vizează și identificarea de posibile victime ale traficului de persoane/minori.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt împreună cu jandarmi și polițiști locali desfășoară activități, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor de cerșetorie, dar și pentru identificarea de posibile victime ale traficului de persoane/minori și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, pe raza județului Olt, în perioada 2 – 31 decembrie. Activitățile s-au soldat deja cu primele amenzi.
,,Activitățile se desfășoară atât în mediul urban cât și în mediul rural, pentru prevenirea faptelor antisociale și creşterea gradului de siguranţă publică, prin depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale. În urma activităților desfășurate, până în prezent, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de 1.800 de lei, toate pentru persoanele, apte de muncă, identificate că apelează la mila publicului,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Printre persoanele depistate apelând la mila semenilor se numără un bărbat, în vârstă de 67 de ani, identificat pe 4 decembrie pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina și o femeie de 47 de ani, pe 9 decembrie cerșind pe strada Walter Mărăcineanu, din Caracal. Ambii au fost sancționați contravențional.