Trei elevi din Olt, rezultat POZITIV la testul Covid de salivă de azi

240

În cea de-a doua zi de testare covid din această săptămână în cadrul unităților de învățământ din județul Olt, trei elevi au avut rezultat pozitiv. Aceștia vor fi testați PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

În urma testării rapide anti-covid pe baza testelor de salivă distribuite gratuit elevilor, la nivelul județului Olt azi au fost raportate trei rezultate pozitive. este vorba despre doi elevi de la Școala Deveselu și unul de la Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina. Elevii vor fi retestați de către DSP Olt, prin utilizarea testului PCR.
Reamintim că în prima zi de realizare a acestor teste- luni, 6 decembrie, în Olt au fost raportate ca fiind pozitive 5 teste, dintre care trei tot la Școala Deveselu, unul la Școala 3 Slatina și unul la o școală din  Drăgănești-Olt. Testarea PCR a indicat rezultat fals în cazul elevului din Slatina, a celui din Drăgănești-Olt și a unui elev din Deveselu, celelalte două teste fiind neconcludente și trebuind repetate.

La nivelul județului Olt, circa 50.000 de elevi sunt testați lunea și joia, majoritatea acasă, de către părinți.

Procedura în cazul în care rezultatul testului copilului este pozititiv este ca părintele să pună testul în pungă de plastic, să anunțe Serviciul de Ambulanță Olt (telefon 112) și să predea testul reprezentantului serviciului de ambulanță care va efectua testul rapid antigen sau RT-PCR.