Presa din Italia despre Șoșoaca: Un senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter, în ședința Parlamentului

349

Cotidianul Periodico Italiano a publicat, azi, un articol, dedicat senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a purtat o botniță de metal la şedinţa solemnă a Parlamentului, consacrată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Un „politician de extremă-dreapta” cu un discurs agresiv antivaccinare, antieuropean și antiimigrație. Așa o descriu jurnaliștii cotidianului italian Periodico Italiano pe Diana Șoșoacă.

Gestul făcut de Diana Șoșoacă în Parlament, unde și-a pus o botniță, a ajuns în presa italiană.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Șoșoacă s-a remarcat la ultima ședință prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod categoric neconform”, scriu jurnaliștii din Italia.

„Fotografia a făcut înconjurul internetului”, au mai scris jurnaliștii italieni.

Periodico Italiano scrie că au fost foarte multe critici pe rețelele sociale, unde utilizatorii s-au plâns de modul în care acești politicieni stimulează nemulțumirea populației.

Jurnaliștii de la Periodico Italiano amintesc de faptul că în ​​România, cât și în țările învecinate, rata de vaccinare este de departe printre cele mai scăzute din Europa, unul dintre motive fiind și discursul agresiv al partidelor de extremă dreapta care „câștigă tot mai mult teren”.