Zeci de amenzi aplicate oltenilor prinși fără mască luni și marți

127
foto: arhivă

Polițiștii olteni au continuat și în ultimele două zile acțiunile de verificare a modului în care se respectă pe raza județului unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Câteva zeci de persoane depistate fără mască au primit amenzi.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au verificat în ultimele 48 de ore persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor anti-covid. La activităţile desfășurate au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 74 de societăți comerciale, precum şi 102 mijloace de transport persoane. Și de această dată au fost constatate nereguli și aplicate amenzi.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr.55/2020, în valoare totală de 1.900 de lei, dintre care 33 pentru nerespectarea măsurilorde protecţie individuală, în valoare de 1.900 de lei și 2 sancțiuni, cu avertisment, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Poliţiştii olteni atenționează că vor continua acţiunile de verificare pe raza județului.