Ministrul Sănătății vrea să elimine voucherele de 100 de lei acordate vaccinaților

411

La o întâlnire recentă cu medicii de familie, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că ia în calcul renunțarea la acordarea tichetelor de masă de 100 de lei pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, deoarece acestea nu mai produc efecte.

Alexandru Rafila a declarat, într-o întâlnire informală cu medicii de familie, că se gândește să nu mai prelungească acordarea tichetelor de masă de 100 de lei după 1 ianuarie 2022. Ministrul sănătății a explicat că argumentul pentru care ia în calcul această decizie este acela că „stimulentele financiare nu mai produc efecte”.

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacienților COVID în ambulatoriu”, a spus Rafila conform hotnews.ro, apoi a adăugat că „a fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei.
Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, a anunțat Ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

De cealaltă parte, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, unul dintre medicii care au participat la întâlnirea cu ministrul Alexandru Rafila, a declarat că măsura nu ar fi oportună deoarece, „pentru o parte dintre pacienți, aceste tichete funcționează, este ceea ce îi atrage la vaccinare”.

Domnul ministru Rafila a spus că el oricum se gândește să le scoată, să nu mai prelungească acordarea lor de la 1 ianuarie 2022, deoarece nu au avut nicio eficiență”, a adăugat Zoițanu.