PNL nu susține taxarea marilor averi. Reducerea TVA la 5% pentru gigacalorie trebuie discutată cu Comisia Europeană

61

Florin Cîțu a declarat, marți, că nu susține propunerea președintelui PSD Marcel Ciolacu privind taxarea cu 1% a companiilor care au cifra de afaceri de peste 100 de milioane. Totodată, despre reducerea TVA la 5% pentru gigacalorie, idee susținută de liderul social-democraților pentru două luni, președintele PNL spune că trebuie discutată mai întâi cu executivul european.

Fostul premier Florin Cîțu și președintele PNL a declarat, marți, că a spus în ședința de coaliție de luni că nu susține suprataxarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri.

Liderul PNL, care a fost și ministru al Finanțelor în Guvernul Orban, a declarat că nu se justifică o astfel de taxă și a amintit că în timpul lockdown-ului cauzat de pandemia COVID-19 aceste mari companii sunt cele care au susținut bugetul.

Florin Cîțu a mai declarat că nu înțelege de ce a fost nevoie de o nouă formă de certificat verde și că o astfel de schimbare va îngreuna campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

Cîțu a mai spus că nu s-a discutat nimic despre o eventuală creștere a salariilor medicilor, dar că în PNRR este prinsă o reformă a salarizării care face legătura între performanță și venit.

Președintele PNL a mai spus că nu există încă o variantă de buget, iar despre reducerea TVA la 5% pentru gigacalorie pe perioada iernii, Cîțu a adăugat că trebuie urmărit dacă această scădere poate fi susținută de buget.