O nouă tranșă de vaccin antigripal a ajuns azi în Olt. DSP: vaccinarea se poate face concomitent cu cea anti-Covid!

101

Direcția de Sănătate Publică Olt a primit azi o nouă tranșă de vaccin antigripal. În acest sezon, aproape 50.000 de olteni considerați la risc ar trebui vaccinați antigripal.

Încă 14.620 doze de vaccin antigripal au intrat azi în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt, ce vor fi distribuite medicilor de familie în vederea imunizării categoriilor de risc: copii cu vârsta peste 6 luni, personalul medical și nemedical din spitale, din cabinetele de medicină de familie, personalul medico- sanitar din unitățile medico- sociale, personalul medical și nemedical din direcțiile de sănătate publică, personalul medical și nemedical din cadrul serviciilor de ambulanță jedețene; persoanele adulte aflate pe listele medicilor de familie; personalul implicat în asigurarea și menținerea capacității operaționale a structurilor din cadrul MAI, MApN și SRI.
,,Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva gripei. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății. Vaccinarea antigripală poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti- Covid 19! Dacă cele 2 produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim între cele 2 administrări,, transmite DSP Olt.
Pentru sezonul rece 2021- 2022, la nivelul județului au fost catagrafiate 49.393 persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Până acum, în Olt au ajuns 26.655 doze de vaccin gripal tetravalent ( produs biologic monodoză cu 4 valente VAXIGRIP TETRA), care a fost distribuit unităților medicale vaccinatoare.
Începând cu acest sezon, datele privind vaccinarea antigripală sunt introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinări ( RENV ), în vederea monitorizării în timp real a stocurilor de vaccin gripal, a vaccinărilor efectuate, cât și posibilitatea generării de raportare și decontarea serviciilor de vaccinare pentru medicii de familie.