Elevi depistați pozitiv în prima zi de testare anti-COVID

302

Patru elevi din Olt au fost depistați pozitiv în prima zi de testare obligatorie anti-Covid. Trei dintre ei sunt elevi a Școlii gimnaziale deveselu, iar celălalt este elev al Școala Gimnzială nr 3 din Slatina. Copiii au rămas acasă în izolare și urmează să fie testați PCR de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Primele rezultate pozitive în urma testării obigatorii a elevilor au apărut și în Olt. Potrivit reprezentanțiilor Inspectoratului Școlar Județean Olt, patru elevi au rămas acasă după ce testul rapid a confirmat infectarea cu coronavirusul responsabil de actuala pandemie. Trei dintre elevi confirmați cu SARS-COV 2 sunt de la Școala Gimnazială Deveselu, iar celălalt frecventează cursurile Școlii Gimnaziale nr.3 din Slatina. Cu toții s-au testat acasă cu ajutorul testelor gratuite oferite de școală.

Toți cei patru elevi cu rezultat pozitiv urmează a fi testați PCR și, daccă se va confirma că sunt infectați, clasele din care fac parte vor intra în online. Dacă se vor retesta după opt zile iar rezultatul lor este negativ, ei pot reveni la școală în sistem clasic.