Aproape 200 de olteni, buni de plată: Nepurtarea măștii și ignorarea carantinei le-au adus amenzi în prag de Sărbători

58
foto: arhivă

Moș Nicolae a adus pentru oltenii prinși de oamenii legii încălcând restricțiile anti-covid cadouri nedorite. Amenzile aplicate în ultimele trei zile se ridică la 13.500 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat în ultimele 72 de ore activitățile de verificare a modului în care se respectă unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun.
La activitățile de verificare desfășurate au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine ,fiind verificate 151 de societăți comerciale, precum şi 188 de mijloace de transport persoane. Sancțiunile nu au lipsit nici de această dată.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 192 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr.55/2020, în valoare totală de 13.500 de lei, dintre care 189 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.300 de lei și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, în valoare de 3.200 de lei.,, arată IPJ Olt.
Poliţiştii olteni avertizează că vor continua acţiunile pe raza județului.