Se-anunță RESTRICȚII după confirmarea primelor cazuri Omicron în România

656

Ministrul Sănătății anunță noi măsuri după apariția cazurilor de Omicron în România. Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a convocat pe ministrul sănătătii, pe şeful DSU şi pe directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Noile restricții vor fi comunicate la finalul ședinței.

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în România la persoane repatriate din Africa de Sud, a anunțat aseară  Ministerul Sănătății. Autoritățile evaluează la această oră situația pentru a stabili eventualele măsuri care pot fi luate încât să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România.

Prezența noii tulpini Omicron a fost identificată la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare care a fost în cursa aeriană din Africa de Sud și este confirmat cu varianta Delta a SARS CoV-2.