De mâine, încep TEZELE. Fiecare unitate de învățământ stabilește calendarul

75

Dacă anul trecut elevii au scăpat de teze, anul acesta vor susține aceste forme de evaluări de final de semestru în număr mai mic. De mâine, elevii de gimnaziu, liceu, școli de maiștri și postliceale intră în febra tezelor. Ponderea unei teze este de 25% din media finală a unei discipline.

Ministerul Educației a stabilit că în acest semestru tezele vor fi programate începând, de regulă, cu data de 6 decembrie. În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul fiecărei unități de învățământ, respectiv al fiecărei formațiuni de studiu (clase), conducerea unității de învățământ stabilește, prin decizie a consiliului de administrație, calendarul desfășurării tezelor până la sfârșitul fiecărui semestru al anului școlar 2021 – 2022.  Tezele vor trebui susținute de elevi la școală, cu prezență fizică.

Elevii din clasele V-VIII susțin două teze- la limba română și la matematică, în timp ce pentru liceeni, care vor susține trei teze, materia diferă de la un profil la altul și de la o filieră la alta.

Elevii care nu sunt în situaţii grave, dar care au recomandarea de a nu intra în colectivitate, vor putea susține tezele până la finalul semestrului al doilea.