Alertă meteo de vânt, ploi, ninsori și polei

418

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteorologică Cod Galben de ninsori şi intensificări ale vântului. Totodată, avem și Cod Galben valabil la altitudinile de peste 1.700 de metri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj şi Vâlcea.

Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei anunță meteorologii începând cu această seară, ora 20.00, până mâine la ora prânzului. ,,În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.,, anunță ANM.

 Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile.

De Cod Galben de ninsori și intensificări ale vântului sunt vizate localitățile cu altitudini de peste 1700m.,,Local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.,, mai anunță ANM.