VIDEO/ Paradă INEDITĂ în Parisul oltenesc: ATV-uri, cai, căruțe și un tun făcut din cazanul de țuică

2086

Singura paradă de 1 Decembrie organizată în județul Olt s-a realizat în comuna Optași-Măgura, localitate celebră după cătunul ce poartă numele capitalei franceze și replicii oltenești a celebrului Turn Eiffel. Localnicii au defilat mândri, purtând steagul tricolor, din paradă făcând parte ATV-uri, cai, șarete, căruțe și chiar un tun confecționat dintr-o dubiță căreia i-a fost atașată țeava de la cazanul de țuică.

Nici Parisul franțuzesc nu a văzut ce a văzut Parisul oltenesc! Ieri, de 1 Decembrie, în comuna Optași-Măgura s-a defilat într-un mod inedit, primarul Marin Scurtu, aflat la cel de-al șaselea mandat, surprinzând iarăși prin ingeniozitatea acțiunilor sale.

Parada inedită a fost filmată și postată pe o rețea de socializare, devenind virală. Astfel, pentru a marca Ziua Națională a României, sătenii au improvizat un tun din ţeava unui cazan de ţuică pusă pe o dubiţă vopsită în verde. Parada a fost deschisă de ATV-uri, urmate de ,,cavaleria călare” și încheiată de șarete și căruțe. Toți cei care au luat parte la paradă au purtat torțe aprinse. S-a defilat prin întreaga comună, chiar și pe lângă Turnul Eiffel.

„Am tot văzut pe la Bucureşti cum sunt paradele astea şi am zis ia să fac şi eu aici, ce, numai la Capitală se poate aşa ceva? Nu am eu elicopter şi altă tehnică militară, dar am improvizat ceva şi uite ce a ieşit”, spune Marin Scurtu, primarul din Optaşi Măgura.

Edilul anunță că la anul vrea să continue tradiţia.