Peste 900 de amenzi și 72 de permise reținute în Olt, în minivacanța de 1 Decembrie

64

Vigilența oamenilor legii a fost una sporită pe drumurile Oltului în această minivacanță de 1 Decembrie, sute de șoferi depistați încălcând legislația rutieră fiind acum buni de plată. 72 dintre ei au rămas și fără permisele de conducere.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, iar numărul sancțiunilor aplicate nu este deloc unul mic.

,,În urma activităților desfășurate au fost aplicate 930 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 226.030 de lei.  Totodată, au fost reținute 112 permise de conducere, dintre care 9 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 72 pentru depășirea limitei de viteză și 31 pentru alte abateri, fiind retrase și 18 certificate de înmatriculare”, transmite IPJ Olt.

Cu dosare penale s-au ales 10 șoferi, dintre infracțiuni 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis și 1 pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.