Directorul Pfizer: Oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva COVID

140

Oamenii vor fi, cel mai probabil, nevoiți să se vaccineze anual împotriva COVID mulți ani de-acum înainte pentru a ”menține un nivel foarte ridicat de protecție”, a declarat Albert Bourla, directorul companiei farmaceutice Pfizer, într-un interviu pentru BBC, publicat joi.

Vaccinul împotriva COVID ar putea deveni o necesitate pentru a menține un nivel ridicat de protecție, astfel că oamenii se vor vaccina, probabil, anual împotriva virusului chinezesc.

Directorul executiv al companiei Pfizer a stat de vorbă cu jurnaliștii BBC înainte de ședința de urgență convocată pe tema variantei Omicron, noua tulpină a coronavirusului detectată prima oară în zona Africii de sud.

Guvernul britanic a anunțat că a semnat contracte adiționale pentru achiziționarea a 54 de milioane de doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech și 60 de milioane de doze Moderna pentru 2022 și 2023.

Compania Pfizer lucrează în prezent la adaptarea vaccinului său la noua tulpină Omicron care ar putea fi gata în următoarele 100 de zile.

Șeful Pfizer a mai declarat că vaccinurile au salvat milioane de vieți în pandemie și, fără ele, ”structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”.

Până la sfârșitul anului, Pfizer se așteaptă să fi livrat, la nivel global, 3 miliarde de doze de vaccin pe bază de ARN mesager ribonucleic, iar anul viitor anticipează livrarea a 4 miliarde de doze.

Mai multe organizații caritabile din domeniul sănătății au acuzat Pfizer și Moderna de ”imoralitate„ considerând lipsit de etică faptul că aceste mari companii fac bani pe timpul pandemiei.

Potrivit BBC, Pfizer obține cel puțin 35 de miliarde de dolari din vânzarea vaccinului, în vreme ce prețul acțiunilor companiei a crescut și el.

Experții au mai vehiculat această idee de mai multă vreme, situația fiind adesea comparată cu vaccinarea sezonieră împotriva gripei.