FOTO/ Cea mai frumoasă Zi Națională, serbată în Olt la Caracal

725

Pandemia nu a umbrit astăzi serbarea Zilei Naționale a României în municipiul Caracal. Cel de-al doilea municipiu al Oltului a organizat cu ocazia zilei de 1 Decembrie cele mai frumoase manifestări din județ, patriotismul și portul popular fiind la rang de cinste.

Astăzi, în Piața Victoriei, caracalenii s-au adunat în semn de cinstire a eroilor neamului, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au fost unele ample, de la care nu a lipsit depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor în semn de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor noștri. Prezenți au fost ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, și primarul Municipiul Caracal, Ion Doldurea, edilul purtând alături de viceprimarul Marina Samiee costume naționale.
”Astăzi este ziua noastră, a românilor de pretutindeni, a tuturor ce simt românește și pentru care patriotismul nu este doar declarativ. Am convingerea că vom trece peste provocările acuale prin apelul la sacrificiul generațiilor trecute și la valorile ce construiesc sentimentul apartenenței la acest popor. La mulți ani România! La mulți ani, români!”, a declarat Adrian Chesnoiu, deputat de Olt, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
 ” (…) Dragi caracaleni, în această zi plină de semnificație pentru neamul românesc, cel mai important lucru pe care trebuie să-l învățăm de la înaintași este UNIREA. Să trecem peste orgolii personale pentru a arăta că suntem vrednici de faptele înaintașilor noștri.”, a fost îndemnul primarului Ion Doldurea.
Ziua se va încheia în Piața Victoriei, pe platoul din fața Primăriei unde la ora 18.00 caracalenii vor marca, prin aprinderea bradului de Crăciun, debutul sărbătorilor de iarnă.