MS Alexandru Rafila: „Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu“

294

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat duminică faptul că nu se va renunța la impunerea certificatului verde in Romania.

Întrebat dacă certificatul verde va fi obligatoriu pentru a merge la serviciu, fie el loc de muncă la stat sau la privat, oficialul a lămurit situaţia.

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna.

Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la o emisiune tv.

În plus, reprezentantul României la OMS spune că i se pare exagerată ideea ce cei nevaccinaţi, adică fără certificat, să rămână fără loc de muncă.