Amenzi cu duiumul în Olt pentru lipsa măștii și nerespectarea carantinei

197
foto: arhivă

 Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat și în ultimele 72 de ore activitățile de verificare a modului în care se respectă unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Și de această dată, amenzile au fost cu duiumul.

Aproximativ 250 de forţe de ordine din județ au verificat în ultimele trei zile  persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă. Activitățile au cuprins și 133 de societăți comerciale, precum şi 162 de mijloace de transport persoane. Lipsa măștii de protecție și încălcarea măsurilor de izolare/carantinare le-a adus multor olteni amenzi.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 12.250 de lei, dintre care 125 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.250 de lei, 4 pentru  nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, în valoare de 2000 de lei și 5 sancțiuni cu avertisment, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație,, declară Cristian Griorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii atenționează că vor continua acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.