Reacția lui Bode după ce un polițist, păcălit de colegi, ar fi cerut un porc drept primă de Crăciun

271

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat vineri în legătură cu cazul polițistului din IPJ Giurgiu care i-a cerut comandantului său să îi dea un porc de 160 de kg de Crăciun, în urma unei farse din partea colegilor.

Anchetă la Poliţia Giurgiu, după ce un agent a trimis şefilor o cerere cel puţin surprinzătoare. Poliţiştul le-a cerut un porc drept primă de Crăciun.

Mai mult decât atât, a cerut ca greutatea porcului să fie calculată în funcţie de vechimea pe care o are în structură. Adică, nu mai puţin de 160 de kilograme. Poliţistul ar fi fost păcălit de un coleg, care i-a spus că șefii instituției sunt obligați prin lege ca în perioada sărbătorilor să-l recompenseze cu un porc.

Conducerea Poliției Giurgiu face verificări şi susţine că la finalul acestora se vor lua măsuri. Şi Lucian Bode, ministrul de Interne a recţionat.

„Poliţiştii au umor. Am văzut şi eu această cerere (…) În aceste momente, în care structurile MAI sunt în prima linie în ceea ce priveşte lupta cu pandemia şi acţionăm cu peste 25.000 de efective în fiecare zi, când acţiunile noastre pe linia combaterii infracţionalităţii dau rezultate, o astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor (…) La MAI nu aprobăm glume”, a spus Bode, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor cu ocazia preluării mandatului de către noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Gluma nu a fost gustată de acesta și a anunţat demiteri, dar şi anchete la IPJ Giurgiu.

„E o vorbă în popor, până o zbura porcul. Dar până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie. Aşadar, am decis încetarea împuternicirii şefului serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, şi am decis declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare”, a declarat Lucian Bode după şedinţa de Guvern de vineri.