Ministrul Chesnoiu: Mă voi asigura că bugetul Agriculturii va fi unul consistent, iar toți banii vor fi utilizați pentru susținerea fermierilor români și a produselor românești!

198
Foto: preluarea mandatului de ministru

Caracaleanul Adrian Ionuț Chesnoiu a preluat ieri 25 noiembrie, de la Adrian Oros, mandatul de ministru al Agriculturii și dezvoltării rurale. Prima constatare este că în loc să fie susținuți fermierii, în bugetul ministerului a rămas necheltuită suma de aproximativ 2,3 miliarde de lei.

Ministerul Agriculturii nu se confruntă cu o lipsă a fondurilor pentru susținerea măsurilor de spijin acordate fermierilor până la finele anului. Asigurări în acest sens a dat noul ministru al Agriculturii, deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.

,,Toate măsurile de sprijin pentru agricultori, aflate în desfășurare până la sfârșitul anului, vor fi susținute de la buget. Agricultorii știu că sunt om de cuvânt! Din păcate, faptul că fermierii au fost abandonați se vede pe deplin în execuția bugetară. Este rușinos că suma de aproximativ 2,3 miliarde de lei rămâne necheltuită ca urmare a întârzierilor în implementarea acțiunilor aferente perioadei de tranziție 2022-2023.  Sunt bani care ar fi trebuit investiți în agricultura românească și care, din păcate, nu au fost alocați eficient. Pentru că timpul rămas până la sfârșitul anului este prea scurt pentru a putea fi cheltuite, aceste fonduri vor merge prin rectificarea bugetară pentru susținerea altor măsuri urgente pentru români. Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate.”, a transmis ministrul.

Social – democratul oltean promite că se va asigura că bugetul de anul viitor va fi unul pe măsură pentru a permite susținerea fermierilor români și a produselor românești. ,,Mă voi asigura totodată că bugetul Agriculturii pentru anul viitor va fi unul consistent, iar toți banii vor fi utilizați pentru susținerea fermierilor români și a produselor românești!  Luăm toate măsurile corecte pentru a aduce pe masa românilor hrană sănătoasă, de calitate, la prețuri rezonabile!  „, a dat asigurări Adrian Chesnoiu.