Mini-vacanța impune modificări la Concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”

94

Având în vedere faptul data de 29 noiembrie va fi zi nelucrătoare pentru angajații din sistemul public, mini-vacanța impune modificări la concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” derulat de Primăria Slatina. Administrația municipală a anunțat noul calendar.

Primăria Slatina organizează și în acest an concursul de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” pentru a marca 112 ani de la nașterea părintele teatrului absurdului. Ediţia a X-a se desfășoară în perioada 15 noiembrie – 13 decembrie, calendarul fiind modificat. Azi, administrația municipală a anunțat care sunt noile date de depunere a creațiilor elevilor, evaluare și premiere.

,,Având în vedere faptul că data de 29.11.2021 este programata a fi declarata zi nelucrătoare pentru angajatii din sistemul public, datele stabilite la art. 10 din Regulamentul de organizare „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” 2021 se vor decala după cum urmează:

➡Directorii unităţilor de învăţământ sau reprezentanții acestora vor depune la sediul Primăriei municipiului Slatina toate lucrările concurenţilor inclusiv până la data de 02.12.2021, ora 12:00.

➡Perioadă de evaluare de către juriu a lucrărilor literare şi creaţiilor artistice realizate de elevi se va desfășura în intervalul 2 decembrie 2021 – 10 decembrie 2021.

➡Perioadă de evaluare prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate se va desfășura în perioada 03 decembrie, ora 13:00 – 9 decembrie ora 15:00. 

➡În data de 13 decembrie 2021 se vor anunța câștigătorii”, a anunțat Primăria Slatina.

Administrația municipală a alocat suma de 15.000 lei pentru organizarea concursului la care se pot înscrie toți elevii claselor V-XII din unităţile de învăţământ din municipiul Slatina. Competiția derulată pe două secţiuni îşi propune dezvoltarea abilităţilor de comunicare a tinerei generaţii prin transpunerea într-o manieră artistică personală a operei marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu. Prima secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu. A doua secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită. În cadrul fiecărei secţiuni, tematica de concurs este diferenţiată pe două niveluri stabilite în funcţie de stadiul de pregătire a elevilor, după cum urmează: Nivelul I – elevi din clasele V-VIII – secțiunea eseu literar; Nivelul I – elevi din clasele V-VIII – secțiunea artă grafică; Nivelul II – elevi din clasele IX-XII – secțiunea eseu literar; Nivelul II – elevi din clasele IX-XII – secțiunea artă grafică.
Pe baza punctajului final, se acordă următoarele premii:
I. Secţiunea creaţie literară
Premiul I – 1.000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Premiul de Popularitate – 200 lei
II. Secţiunea artă vizuală
Premiul I – 1.000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Premiul de Popularitate – 200 lei
Pentru fiecare nivel de vârstă vor fi premiaţi patru elevi din cadrul unei secţiuni. Orice persoană interesată, instituţie, agent economic, asociaţie sau fundaţie, poate acorda premii concurenţilor, indiferent dacă aceştia au fost sau nu desemnaţi câştigători, numele/denumirea urmând a fi publicate pe pagina de Facebook a manifestării.