Caracalean, prins cu peste 8000 de petarde și artificii la vânzare ilegală în Motru

97
foto: arhivă

Pentru că de Sărbătorile de Iarnă petardele și artificiile sunt nelipsite, procurarea lor începe din timp și, de cele mai multe ori, ,,pe sub mână”. Este și cazul unui oltean prins la Motru, primul care s-a ales cu dosar penal în acest sezon.

Nici nu a fost dat startul Sărbătorilor de Iarnă, că a și început distribuirea ilegală de articole pirotehnice. Primul oltean care s-a ales cu dosar penal este un caracalean, depistat ieri comercializând mii de petarde și artifici în magazinul pe care-l deținea în Motru.

,,La data de 24 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 42 de ani, din orașul Caracal, județul Olt, a expus spre vânzare, într-o societate comercială din Motru, pe care o administrează,  cantitatea de peste 8.000 bucăți articole pirotehnice categoria F1, fără a deţine autorizaţie legală pentru efectuarea de operaţiuni cu astfel de produse. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii nr. 126/1995, privind Regimul materiilor explozive”, anunță IPJ Gorj.

Articolele pirotehnice au fost confiscate.