Amezile pentru mască și Certificatul verde continuă în Olt: încă 94 în ultimele două zile

86

Valul patru de coronavirus își arată ultimii colți, însă măsurile restrictive privind purtarea măștii de protecție în spațiul public și obligativitatea în anumite locații și evenimente a Certificatului verde nu au fost ridicate. Astfel că cei care ignoră aceste măsuri sunt buni de plată. Alți aproape 100 de olteni s-au ales cu amenzi în ultimele două zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat în ultimele 48 de ore activitățile de verificare a modului în care se respectă unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.  Iar amenzile au curs și de această dată.

,,La activităţile de verificare desfășurate au participat aproximativ 210 de forţe de ordine, fiind verificate 124 de societăți comerciale, precum şi 128 mijloace de transport persoane.   Pentru abaterile constatate au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 7.500 de lei, dintre care 88 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 4.000 de lei și 6 pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de 3.500 de lei.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Amenda pentru nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție și la restricțiile de circulație a persoanelor este între 500 și 2.500 de lei.