VIDEO/ Adrian Chesnoiu, audiat în comisiile parlamentare pentru învestirea ca ministru al Agriculturii

212

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate astăzi. Printre primii trei chemați să răspundă în fața comisiilor s-a numărat și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, propus de către PSD pentru fotoliul de ministru al Agriculturii. Parlamentarul oltean a primit aviz favorabil, cu 28 de voturi pentru și doar 6 împotrivă.

Începând cu ora 10.00, s-a dat startul audierilor miniștrilor propuși pentru cabinetul Ciucă, primii ajunși în fața comisiilor parlamentare fiind  Lucian Romașcanu (Cultură), Adrian Chesnoiu (Agricultură) și Eduard Novak (Sport).

Deputatul de Olt Adrian Chesnoiu a precizat că agricultura este la un moment de răscruce și că „România este un mare producător de cereale care are un potențial fantastic, dar în ultimii 30 de ani nu am știut să-l exploatăm”. „Suntem poate printre puținele state care avem un deficit de balanță comercială pe produse agroalimentare. Trebuie să înțelegem în al 12-lea ceas că este responsabilitatea noastră, a factorilor decidenți, să venim cu politici publice coerente”, a spus Chesnoiu.

Joi urmează să fie dat votul de învestitură.