Viitorul ministru Chesnoiu: le propunem românilor un set de politici agricole prin care să asigurăm stabilitatea, dezvoltarea și sustenabilitatea sectorului agro-alimentar

328

Social-democrații au aprobat ieri în ședința Consiliului Politic Național lista miniștrilor trimiși de partid în Guvernul Ciucă. Printre ministerele de forță obținute de PSD se numără și Agricultura, pe postul de ministru fiind validat parlamentarul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Viitorul ministru a prezentat azi, succint, ce cuprinde setul de politici agricole din programul de guvernare.

Noul guvern PSD- PNL- UDMR este considerat de către deputatul de Olt Adrian Chesnoiu format în interes național. ,,România și românii au nevoie de unitatea forțelor politice, de valorificarea ideilor bune și de implicarea tuturor pentru relansarea economică, revenirea la o normalitate socială pe care toți românii o așteaptă. Cred că formula guvernamentală la care am ajuns în urma negocierilor cu PNL și UDMR este o dovadă de înțelepciune și echilibru politic, pe care le așteptam demult,, a transmis Chesnoiu.

Viitorul ministru al Agriculturii va avea sarcina de a pune în practică un program agricol convenit cu fermierii și federațiile din industria alimentară. Azi social-democratul a prezentat setul de politici agricole.

,,Mă onorează încrederea colegilor mei care au văzut în mine omul potrivit să aduc încredere, stabilitate și predictibilitate într-un sector strategic – Agricultura, cel care asigură securitatea hranei populației. În perioade de criză, aceasta este una din prioritățile oricărei guvernări. Programul Partidului Social Democrat, pentru agricultură, vine cu măsuri economice și legislative care să asigure creșterea competitivității, productivității și performanței, în vederea securizării alimentare a populației.  Un program realist, rezultat nu doar al experienței noastre de guvernare, ci în special prin consultarea cu reprezentanții fermierilor și federațiile din industria alimentară, cei care cunosc cel mai bine realitățile din agricultură.  Rămân lângă ei, un partener deschis de dialog, de consultare, cu respect pentru truda lor, pentru perseverența de a nu renunța în favoarea unor munci mai lesne de făcut.

Sintetizând, le propunem românilor un set de politici agricole prin care să asigurăm stabilitatea, dezvoltarea și sustenabilitatea sectorului agro-alimentar:

  • venituri sigure pentru fermieri,
  • investiții durabile în satul românesc,
  • hrană proaspătă, de calitate și la prețuri rezonabile,
  • stabilitatea a sute de mii de locuri de muncă în agricultură și industria alimentară.”, a dezvăluit viitorul ministru.