Florin Cîțu, noul președinte al Senatului, după demiterea Ancăi Dragu din această funcție

50

Florin Cîțu, președintele PNL, a fost ales marţi preşedinte al Senatului, acesta a obținut 82 voturi „pentru” și 25„ împotrivă”. Acesta va prelua funcția vineri, fiind nevoit să asigure interimatul pentru funcția de premier până la învestirea noului Guvern.

Florin Cîțu, liderul PNL, este noul președinte al Senatului, după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție cu un vot covârșitor dat de noua majoritate parlamentară, formată din PSD, PNL şi UDMR. 82 de voturi au fost înregistrate pentru revocare. Acelaşi număr de voturi au fost date pentru instalarea în funcţie a lui Florin Cîţu, cel care în prezent este şi premier demis.

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Senatului au fost Florin Cîţu, susţinut de PNL, PSD şi UDMR, şi Anca Dragu, din partea grupului USR.

„Mulțumesc pentru vot colegilor. De vineri ne apucăm de treabă”, a declarat Florin Cîțu în Parlament, după ce au fost anunțate rezultatele.

Funcția a rămas vacantă după ce Anca Dragu a fost demisă azi din această funcție. În urma votului aceasta a obținut doar 25 de voturi „pentru”. Florin Cîțu va prelua noua funcție abia vineri, iar cea care va asigura interimatul până atunci Alina Gorghiu.