Zeci de paturi libere la ATI pentru pacienții Covid, 7 sunt în Olt. În județ sunt 5 persoane intubate

255

Numărul pacienților Covid în stare gravă, internați la Terapie Intensivă, începe să scadă. Azi, autoritățile au raportat nu mai puțin de 63 de paturi libere la spitalele din țară, printre care și cele din Olt.

Scade numărul de infectări noi Covid, dar și cel al pacienților internați la Terapie Intensivă. Autoritățile raportează un număr de 63 de paturi libere de ATI disponibile la nivel național. După București (13),  județul Olt raportează al doilea număr de paturi libere- 7. Mai sunt libere: 3 în județul Argeș, 5 în județul Botoșani, 2 în județul Caraș Severin, 4 în județul Constanta, 1 în județul Covasna, 2 în județul Dâmbovița, 1 în județul Galați, 1 în județul Giurgiu, 2 în județul Harghita, 2 în județul Iași, 1 în județul Mehedinți , 1 în județul Neamț, 1 în județul Satu Mare, 3 în județul Sibiu, 4 în județul Suceava, 2 în județul Teleorman, 2 în județul Tulcea, 2 în județul Vaslui, 4 în județul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În județul Olt, azi sunt internate în unitățile sanitare 112 persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 15 la ATI- 5 intubate.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.701 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 și o rezervă operațională de 123 paturi ATI acolo unde numărul pacienților depășește capacitatea secțiilor principale. Sunt ocupate azi în toată țara 1.539 paturi ATI.