Oameni de bine: Jandarmii olteni, mână de ajutor pentru un copil de 9 ani

219

Implicați de multe ori în acțiuni de într-ajutorare a semenilor aflați în nevoie, jandarmii olteni nu au rămas indiferenți nici de această dată când au aflat condițiile în care trăiește un copil de doar 9 ani, din comuna Schitu. Au pus mână de la mână și i-au sărit în ajutor.

Aflând că un copil crescut doar de mamă, locuiește într-o casă fără curent electric și cele necesare traiului, jandarmii olteni au hotărât să-i vină în ajutor.

,,Florin are 9 ani și este crescut doar de mama lui, o femeie simplă care muncește cu ziua să-i asigure o masă caldă și să-l trimită la școală în haine curate. Locuiesc în comuna Schitu, județul Olt într-o casă simplă moștenită de la părinți. Povestea lor ne-a emoționat și ne-am dorit să-i ajutăm: să rezolvam problema curentului electric de care nu au mai avut parte de mult timp și să le cumpărăm câteva obiecte de strictă necesitate”, declară Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Mobilizarea oamenilor legii a fost exemplară, mulți jandarmi hotărând să se implice în campanie. Iar acum copilul poate învăța la lumina becului și  nu cea a lumânării, defecțiunea racordului la energie fiind rezolvată și instalația interioară reparată. Florin a primit în dar de la jandarmi un televizor, frigider și alimente.

IJJ Olt anunță că ajutorul oferit lui Florin nu se va opri aici: ,,Cu Florin ne vedem și înainte de sărbătoarea Crăciunului: ne-a șoptit ce așteaptă de la Moșu’!”.