Angajat DSP, vaccinat în fals, a murit după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19. O anchetă a fost deschisă

653

Este anchetă la Direcţia de Sănătate Publică Suceava după ce au apărut informaţii că doi dintre angajaţii instituţiei, o asistentă medicală şi un referent, s-ar fi vaccinat anti-COVID doar pe hârtie.

O anchetă internă a fost demarată la Direcţia de Sănătate Publică Suceava după ce doi angajaţi ai instituţiei s-ar fi vaccinat anti-COVID în mod fictiv. Unul dintre ei a decedat din cauza unor complicaţii în urma Covid-19, la Spitalul Suceava.

Este vorba despre o asistentă medicală şi un referent, care s-ar fi vaccinat anti-COVID doar pe hârtie, fără să primească serul.

Ancheta a fi început după ce referentul a murit de COVID-19, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean Suceava pe 14 noiembrie. Acesta fusese internat pe 2 noiembrie, după ce timp de o săptămână ar fi încercat să se trateze acasă.

Pacientul ar fi declarat că s-ar fi imunizat împotriva noului virus, în lunile mai şi iunie.  Din păcate, însă, boala a evoluat într-o formă severă, bolnavul suferind complicaţii.

Medicii din spital au considerat că acest caz este dubios întrucât pacientul avea 58 de ani, figura ca imunizat cu schema completă împotriva noului virus,  şi nu avea boli preexistente. Din acest motiv au sesizat DSP-ul.

În urma urma anchetei interne a DSP s-a conturat ipoteza că pacientul decedat ar fi fost vaccinat în mod fictiv, datele sale fiind introduse în sistem de către asistenta medicală.  Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan a confirmat că există ancheta internă la DSP şi că instituţia a sesizat Ministerul Sănătăţii şi Poliţia.