Profesor antivaccinist, concediat. Replici incredibile catre elevi: “Mars afara. Si iti vorbesc cu mars pentru ca asa vrea muschiul meu”

255

Scandal într-o școală din județul Iași, unde un profesor antivaccinist a fost concediat, după ce i-a jignit pe elevi, atât la cursuri, cât și pe grupul online pe care îl avea cu aceștia. Elevii care învățau la liceul unde preda dascălul erau terorizați de comportamentul acestuia.

Un profesor antivaccinist din Iaşi a fost concediat după ce i-a jignit pe elevi. Dascălul le trimitea elevilor linkuri către materiale conspiraționiste, care vorbeau despre pericolul vaccinurilor anti-COVID. Dacă era contrazis, acesta „lua foc” și îi amenința pe elevi cu corigența.

Marș, mă, tâmpitule, mă! Marș afarăăăă. Nu ai ce cautaaa. Și îți vorbesc cu marș că așa vrea mușchiul meu! O mascotă simbolică în Piața Victoriei care arată că numai un prost poate fi de acord cu vaccinurile anti-Covid, care sunt seruri experimentale și ucigaș”„, acesta era limbajul profesorului.
Toată povestea a ieşit la iveală după ce mama unui elev a decis să ia atitudine pe grupul clasei.
Sunt mama lui Marius. Mă tot uit aici pe conversații și nu îmi vine să cred ceea ce citesc aici. (…) mi se pare mult peste orice nivel de acceptare ce scrie aici un domn profesor!”, a precizat mama unui elev.

Se pare că profesorul nu se află la primul scandal. În 2017, acesta făcea propagandă anti-avort la școală și prezenta elevelor de liceu, la ore, filme „educaționale”.

Acum acesta este în concediu medical și contestă la Tribunal decizia de a fi concediat din sistemul educațional.