Deputatul Adrian Chesnoiu: Deblocăm activitatea fermierilor!

130

Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan, anunță deputatul de Olt Adrian Chesnoiu. Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților este unul dintre inițiatorii acestui proiect legislativ.

O lege ce pune piedici investițiilor în agricultură, mai ales a acelora derulate cu fonduri europeni, va fi modificată, venindu-se astfel în ajutorul fermierilor. Este vorba despre legea prin care fermierii vor putea ridica construcții agricole pe terenuri extravilane, pe teren agricol, fără a mai fi necesară trecerea terenului respectiv în intravilan. Vestea aprobării proiectului de către Camera Deputaților a fost dată cu puțin timp în urmă de către deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei de Agricultură.

,,Astăzi am votat în plenul Camerei Deputaților modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare. Este primul proiect de lege pe care l-am inițiat în calitate de deputat, alături de colegii mei parlamentari social-democrați din Olt, dar și din ambele grupuri parlamentare ale PSD. M-a bucurat totodată și faptul că la această inițiativă au aderat și parlamentarii UDMR, AUR și PNL. Modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agicultură și neaccesarea acestor fonduri. Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români!”, a anunțat deputatul social-democrat oltean.

Proiectul legislativ a fost inițiat de către deputatul Chesnoiu alături de colegii parlamentari social-democrați olteni: Siminica Mirea, Paul Stănescu, Florin Barbu, Marius Iancu, Cătălin Grecu, și Emil Albotă.