Încă 130 de olteni amendați pentru lipsa măștii și a Certificatului Covid

122

Week-endul a adus oltenilor prinși de oamenii legii ignorând măsurile de prevenire a răspândirii virusului pandemic numeroase amenzi. Bune de plată sunt 130 de persoane surprinse fără mască de protecție sau fără Cerificat Verde.

Și în ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse de autorități. Au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun. Și de această dată, numeroase persoane au fost depistate fără mască și fără Certificat Verde.

,,La activităţile de verificare desfășurate au participat aproximativ 250 de forţe de ordine, fiind verificate 124 de societăți comerciale, precum şi 217 mijloace de transport persoane.   Pentru abaterile constatate au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 27.000 de lei, dintre care 115 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 20.000 de lei și 15 pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de 7.000 de lei.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii reamintesc faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție și la restricțiile de circulație a persoanelor se sancționează cu amendă între 500 și 2.500 de lei.