VIDEO/ Un primar pledează împotriva vaccinării: „Nu sunt vaccinat și nici nu mă vaccinez. Cum puteți să ne impuneți ceva experimental?”

404

Primarul unei comune din județul Suceava, a participat miercuri, 10 noiembrie, la un protest al elevilor și părinților din localitate faţă de şcoala online. Apoi, edilul a mers la întâlnirea cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, unde a susținut că boala provocată de coronavirus este doar „o gripă severă” și că „anumite companii farmaceutice se îmbogățesc pe spinarea populației”.

Aproximativ 500 de părinți și elevi au participat miercuri la „Marșul Dreptului la Educație”, împotriva învățământului online. După ce au luat la pas comuna, aceștia au mers apoi la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, pentru a transmite conducerii instituției mesajul că un act educațional „eficient se face doar cu prezența fizică”.

La întâlnirea cu conducerea IȘJ Suceava, a participat și primarul comunei Bosanci, care a făcut mai multe declarații antivacciniste.

„Mâine, poimâine veniți cu certificatul verde și ne impuneți să nu intrăm în instituție. Eu ca primar nu sunt vaccinat și nici nu mă vaccinez atâta vreme cât medicii specialiști din localitate și din Suceava mi-au spus că ei și familiile lor nu se vaccinează. Cum puteți să ne impuneți nouă sau cadrelor didactice să ne vaccinăm pe ceva experimental?”, susținea edilul comunei Bosanci din județul Suceava.

Potrivit înregistrării publicate de Monitorul de Suceava, edilul și-a continuat pledoaria antivaccinistă, acuzând „interese economice”.

„Din fază incipientă trebuie trataţi oamenii, nu să se urmărească interese economice în vânzarea vaccinurilor achiziţionate la preţuri exorbitante şi să justifice aceste vaccinuri, aşa cum spuneau consătenii mei, punându-se presiune asupra cadrelor didactice, asupra populaţiei să se vaccineze”, a mai spus edilul.

Mai mult, acesta a susținut că boala nu ar fi nimic mai mult decât o formă de gripă și că medicamentul Arbidol, comercializat în spațiul Federației Ruse, dar neaprobat la nivelul Uniunii Europene și al Statelor Unite, este eficient în tratarea COVID-19.

„Avem consilier din cadrul Primăriei Bosanci care lucrează la ATI la Suceava. Suntem conştienţi şi suntem informaţi de ceea ce se întâmplă în secţia ATI de la Suceava. Sunt 18 paturi la ATI Suceava, atât. Şi acolo sunt trataţi oamenii. Toţi cei care au fost trataţi cu Arbidol sunt trataţi şi nu au nicio problemă. Este o gripă severă, este o gripă accentuată şi poate fi tratată într-un mod normal fără a cheltui miliarde pe lucruri care nu folosesc la nimic”, a mai afirmat Neculai Miron.

Primarul a susținut și faptul că desfășurarea cursurilor în format online reprezintă o încălcare a dreptului elevilor la educație și a preluat inclusiv teza „profitului marilor companii farmaceutice” obținut în urma testării populației.

„Noi facem tot posibilul să mediem aceste încălcări flagrante ale guvernanților, cu privire la principiile fundamentale ale libertății, ale democrației, încălcări care le îngrădesc copiilor dreptul la educație. Guvernanții trebuie să militeze pentru testarea persoanelor care sunt infectate. Vedem că anumite companii farmaceutice se îmbogățesc pe spinarea populației și cred că este nedrept. Un test costă 300 de lei, 200 de lei, sume care sunt peste puterea financiară a populației. De asemenea, Guvernul trebuie să asigure medicamentele necesare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19″, a transmis edilul.