Raluca Turcan anunță majorarea alocațiilor și pensiilor: „Din 1 ianuarie 2022, indexăm şi salariul minim”

582

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, pensiile, alocațiile și salariul minim vor creşte de anul viitor, însă nu a lansat şi procente în acest sens, urmând ca acestea să fie stabilite în perioada următoare.

În pline negocieri cu PSD, Raluca Turcan a declarat astăzi că liberalii susţin creșterile de venituri, alocațiile și pensiile fiind indexate de la 1 ianuarie, dar că procentul urmează să fie stabilit.

„PNL susține majorarea de venituri. Așa cum am spus, începând de anul viitor alocațiile, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Să fiu foarte concretă, astăzi nu vom anunța niciun procent, că nu țin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului. Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar și în funcție de veniturile la dispoziție, stabilim un impact. Facem proiecții pentru majorarea pensiilor, urmă să anunțăm ce decizie vom lua.

Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc.

Întotdeauna trebuie să găsești puncte de veere în comun. În momentul de față suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații. Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe”, a declarat Raluca Turcan la Parlament.