Comună exemplu în Olt: s-au solicitat două echipe mobile de vaccinare. În ce localități rurale ajunge campania săptămâna viitoare

1259

Vaccinarea în mediul rural continuă în județul Olt, bucurându-se de succes. Sunt localități unde sătenii formează cozi pentru imunizare, echipele mobile administrând serul anti-covid și la 100- 150 de persoane pe zi. Campania va continua săptămâna viitoare în 12 localități.

Săptămâna viitoare, echipele mobile de vaccinare ajung în localităţile:
– 8 noiembrie: Cezieni, Dăneasa, Valea Mare;
– 9 noiembrie: Traian, Şerbăneşti;
– 10 noiembrie: Mihăeşti, Dobroteasa, Verguleasa;
– 11 noiembrie: Sprâncenata, Schitu;
– 12 noiembrie: Traian, Stoicăneşti, Brâncoveni;
– 14 noiembrie: Traian.
Dacă localitatea Traian va găzdui echipa mobilă timp de trei zile, și comunitatea din Șerbănești merită să fie dată exemplu. Acolo, numărul mare de solicitări impune deplasarea a două echipe de vaccinare.
,,Prin campania „Oraşul vaccinează satul” aducem vaccinul mai aproape de cetăţenii noştri de la sate. Este un efort comun al autorităţilor judeţene şi locale în scopul creşterii rezilienţei comunităţilor rurale faţă de pandemia de Covid-19. Întrucât în comuna Şerbăneşti 230 persoane şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina am luat hotărârea de a trimite, în data de 9 noiembrie, 2 echipe de vaccinare în această localitate. Este un exemplu de mobilizare care trebuie urmat.,, transmite Florin Homorean, prefectul județului Olt.