Marcel Ciolacu: ”PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru!”

493

Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a anunţat astăzi că PSD este dispus să intre la guvernare şi va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a ezitat să atace PNL şi USR, pe care le-a acuzat că au generat o criză politică şi nu au gestionat criza provocată de pandemia COVID-19.

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că PSD este dispus să își asume actul de guvernare, astfel că va merge la consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis cu o propunere de prim-ministru.

„Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, ne aflăm într-o criză economică şi socială în ceea ce priveşte preţurile, vedeţi evoluţia Euro din această dimineaţă, şi într-o criză politică declanşată de fosta guvernare de Dreapta, respectiv de PNL şi USR.

Toate crizele pandemice, economice şi sociale au fost gestionate şi sunt efectul acestei alianţe de Dreapta susţinută de preşedintele Klaus Iohannis.

Am văzut abordarea celor două partide ieri în şedinţele lor. În continuare, vedem o abordare arogantă şi superficială.

Să nu credeți vreo clipă că eu nu o sa cer mandat ca PSD să propună un premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru”, a anunțat Marcel Ciolacu.

PNL va relua miercuri negocierile cu USR, urmând ca miercuri să aibă loc o întâlnire între echipele de negociere ale partidelor. Totodată, liderul PNL, Florin Cîțu, l-a sunat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire, însă cel din urmă a spus că îl va suna mâine înapoi, deoarece are „agenda ocupată”.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.  Acesta nu a anunțat numele unei propuneri de premier, însă a spus că va fi de la PNL.