Concurs directori de școli în Olt: Un candidat își încearcă norocul la 6 școli, alte unități n-au niciun pretendent

898

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ din Olt a ajuns la faza alegerii opțiunilor pentru postul vizat, proba interviului, ultima, debutând pe 15 noiembrie. Dacă unele școli nu au niciun candidat, pe șefia altora se bat și câte 4 dascăli. Recordul opțiunilor îl deține un profesor care a bifat nu mai puțin de 6 școli, în speranța că va reuși să conducă una.

În judeţul Olt, sunt scoase la concurs posturi de director plin la 163 de unităţi de învăţământ, cărora li se adaugă 38 de posturi de director adjunct. De proba scrisă a concursului au trecut 154 de dascăli, ce vor trebui să susțină interviul în perioada 15 noiembrie-8 decembrie, la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina.
Până la ultima probă, candidații au trebuit să bifeze opțiunile. Așa se face că și la acest concurs vom avea unități de învățământ pe care nu dorește să le conducă nimeni, în timp ce pentru altele s-au înscris până la 4 concurenți. Sunt și profesori care își doresc să fie directori, așa că au optat pentru mai multe școli, în speranța că măcar la unul dintre posturi vor avea punctajul cel mai mare și vor fi declarați câștigători. Recordul în Olt îl deține un cadru didactic ce a bifat nu mai puțin de 6 opțiuni.
Între 20-22 decembrie va avea loc emiterea deciziilor de numire, noile funcții urmând a fi preluate la începutul anului viitor, de la data de 10 ianuarie 2022.