Primii bolnavi cu forme severe de COVID-19, transferați în Germania. Patru medici nemți au sosit de vineri în România pentru a-i identifica

161

O aeronavă cu mai mulți pacienț aflați în stare gravă pozitivi SARS-CoV-2 va decola luni de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni pentru a-i transfera în Germania. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, marţi şi miercuri, vor mai fi transferaţi câte şase pacienţi în Germania – marţi cu o aeronavă militară română, iar miercuri cu o aeronavă militară germană.

În total, 18 pacienți cu forme grave Covid-19 vor fi transferați luni, marți și miercuri în Germania, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, într-o conferință de presă organizată la Baza 90 de Transport Aerian.

Primii 6 pacienți pleacă luni, 1 noiembrie, cu o aeronavă a Luftwaffe, echipată cu tărgi de Terapie Intensivă, spre unități medicale din Germania, a informat Raed Arafat, șeful DSU.
Un alt transfer, tot cu 6 bolnavi de Covid, este programat marți, cu un avion al Forțelor Aeriene Române, ce va avea la bord o echipă comună SMURD și MApN.

Ultimii șase pacienți vor pleca în Gemania miercuri, cu aceeași aeronavă Luftwaffe, sosită luni la București.

„Prietenii la nevoie se cunosc! Mulțumim Germaniei pentru sprijinul primit în aceste momente grele. Asta înseamnă solidaritate, asta arată că România nu este singură în lupta sa cu pandemia. Pot să asigur familiile tuturor pacienților că persoanele dragi vor beneficia de cel mai bun tratament”, a mai transmis Raed Arafat.

România a mai transferat pacienți Covid și în Ungaria, Polonia și Austria. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre privind transferul pacienților cu forme severe și grave de Covid-19 în Germania. O echipă de medici germani se află deja în țară încă de vineri.