Inspectoratul școlar și fiecare școală, obligate să afișeze ponderea personalului vaccinat. IȘJ Olt- 85%

585

Pentru că ponderea personalului din învățământ vaccinat anti-covid este una mică și considerând că este dreptul părinților de a afla care este situația cadrelor vaccinate din școala unde învață copiii, Ministerul Educației a cerut ca fiecare inspectorat școlar și unitate de învățământ să afișeze numeric și procentual situația imunizării.

Potrivit ultimelor date statistice făcute publice, la mijlocul lunii octombrie în rândul personalului din învăţământ aproximativ 20.439 de persoane, reprezentând 5,2% au fost vaccinate cu doză de rapel, după minim şase luni. Ministerul Educației a anunțat că la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu este 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de peste 93%.

La finele săptămânii trecute, Ministerul Educației a solicitat  afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe. ,,Aceste date vor fi publicate numeric și procentual, prin raportare la numărul total de angajați, cu respectarea tuturor reglementărilor GDPR,, a transmis ministerul.

Azi, Inspectoratul Școlar Județean Olt s-a conformat, pe site fiind afișate date privind personalul propriu vaccinat. ,,Numărul persoanelor vaccinate în Inspectoratul Școlar Județean Olt – 34. Ponderea personalului vaccinat, raportat la numărul total al angajaților – 85 %,, informează IȘJ Olt.

Printre primele unități de învățământ din județ care au anunțat situația imunizării se numără Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina, obligația revenindu-le tuturor.

La nivelul județului Olt, până azi s-au vaccinat: cu prima doză- 92.876 persoane, două doze- 74369 persoane, doza III- 12.491 și doza unică Janssen- 23.573 persoane.