700 de amenzi pe drumurile Oltului, majoritatea pentru alcool și viteză

57

Zeci de șoferi au rămas pietoni în acest week-end, iar câteva zeci s-au ales cu dosare penale, fiind depistați încălcând legislația rutieră pe drumurile Oltului. Numărul amenzilor s-a ridicat la 700.

Polițiștii olteni s-au aflat și în acest week-end la datorie, oprind în trafic șoferii depistați încălcând legislația rutieră și punând astfel în pericol viața celorlalți participanți la trafic. Iar numărul celor prinși pe picior greșit nu este deloc mic. Oamenii legii au aplicat 700 de amenzi, în valoare de 203.065 de lei și au reținut zeci de permise de conducere.

„Au fost reținute 76 de permise de conducere, dintre care 24 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 32 pentru depășirea limitei de viteză și 20 pentru alte abateri, fiind retrase și 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 20 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 12 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 6 pentru conducere fără permis și 2 pentru alte abateri”, transmite Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Printre cei prinși băuți la volan s-a numărat și un bărbat de 38 de ani, din Slatina, ce conducea un autoturism pe strada Crișan având o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot cu dosar penal s-a ales și un tânăr de 31 de ani, din comuna Obârșia, prins în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 136, în comuna Obârșia, fără a poseda permis de conducere.