O lege ce pune piedici investițiilor în agricultură, mai ales a acelora derulate cu fonduri europeni, ar putea fi modificată, venindu-se astfel în ajutorul fermierilor. Este vorba despre legea prin care fermierii vor putea ridica construcții agricole pe terenuri extravilane, pe teren agricol, fără a mai fi necesară trecerea terenului respectiv în intravilan.
Obligativitatea trecerii terenurilor pe care se construiesc obiective agricole din extravilan în intravilan ar putea fi scoasă, grație unui proiect legislativ inițiat de către deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, alături de colegii parlamentari social-democrați Siminica Mirea, Paul Stănescu, Adrian Chesnoiu, Florin Barbu, Marius Iancu, Cătălin Grecu, și Emil Albotă.
,,Am luat inițiativa de a propune Parlamentului să reglementeze situația construcțiilor în extravilan. Este vorba despre legea prin care fermierii vor putea ridica construcții agricole pe terenuri extravilane, pe teren agricol, fără a mai fi necesară trecerea terenului respectiv în intravilan. Am trecut primul pas primind avizul comisiilor. Urmează votul final și această prioritate legislativă va fi o altă victorie pentru agricultorii români.,, a transmis azi deputatul Chesnoiu.
,,Până în 2018, Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții permitea amplasarea obiectivelor -construcții agricole- în extravilan , fără obligația de a trece terenul din extravilan în intravilan , prin solicitarea PUZ. Nu s-a ținut cont în momentul modificării că aceste construcții agricole în mod particular trebuie să țină de zona extravilană a localităților (distanțe minime față de spațiile de locuit, efecte de miros și riscuri de biosecuritate). De asemenea, nu s-a ținut cont că aceste construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile , existând pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri,, susțin inițiatorii.