Demisii în lanț din grupul parlamentar PNL. Ionel Dancă și-a dat demisia: Nu mai pot fi părtaş la această umilinţă

241

Plecări în lanț din grupul parlamentar PNL! Un alt membru important renunță la poziția sa din PNL și își anunță demisia.  Deputatul Ionel Dancă este parte a taberei Orban şi a deţinut chiar şi funcţia de purtător de cuvânt al formaţiunii în trecut.

Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al PNL şi apropiat al lui Ludovic Orban, a decis să urmeze exemplul dat miercuri de mai mulţi dintre colegii săi, iar astăzi și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL.

„În această dimineaţă mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat. Practic, noi, în PNL, am fost în faţa oamenilor cu un mesaj şi cu un program de guvernare care a primit votul de încredere al românilor, la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliţia de guvernare formată din PNL, USR şi UDMR. Românii ne-au dat acest vot pentru a guverna România patru ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor. Prin urmare, ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, m-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Dancă, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, „noua conducere a PNL merge în genunchi, cerşind sprijin la PSD cu căciula în mână” şi, „culmea umilinţei” pentru votanţii PNL, această solicitare să fie refuzată.

După ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar PNL, alţi trei deputaţi au făcut acelaşi lucru. Este vorba despre Ion Ştefan, Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean. Astăzi lista se mărește, Ionel Dancă alăturându-se celorlalți demisionari.