Cum aplică marile magazine din Olt noile restricții: la supermarket fără Certificat verde, la Pepco cu documente

2704

Printre lanțurile de magazine cu aflux de clienți și mai multe puncte în orașele din județul Olt se numără supermarketurile Kaufland și Lidl, dar și lanțul de magazine cu articole de îmbrăcăminte și produse pentru casa Pepco. După anunțarea noilor restricții anti-covid de către autorități, de la începutul săptămânii în primele oltenii au acces fără Certificat Verde, în ultimele doar cu documentul ce atestă vaccinarea.

Începând cu data de 25 octombrie, cu unele excepții, în instituțiile publice și spațiile cu aflux de persoane accesul este permis doar pe baza Certificatului Covid care atestă vaccinarea, a unui document de trecere prin boală în ultimele 6 luni sau a unui test PCR negativ. Decizia autorităților a împărțit companiile în două: unele ce impun clienților respectarea restricțiilor, altele care permit accesul ca și până acum.
Dacă Poșta Română și CEC Bank au anunțat că nu solicită la intrarea în oficii Certificatul Covid, aceeași decizie a fost luată și de lanțurile de supermarketuri cu magazine și pe raza județului Olt. Astfel, la Kaufland, nu se cere certificat verde. „În magazinele Kaufland accesul se face tot timpul conform reglementărilor legale. Astfel, acestea stipulează faptul că „pentru accesul în unitățile de alimentație publică în care se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice, aflate în afara centrelor comerciale nu este necesară prezentarea certificatului verde”. Astfel, pentru intrarea în magazinele Kaufland din toată țara, nu este necesar să prezentați vreun document. Totuși, vă reamintim că purtarea corectă a măștii și respectarea normelor de protecție sanitară rămân în continuare în vigoare, pentru ca experiența la cumpărături să fie una sigură”, a anunțat Kaufland. În schimb, programul a fost adaptat restricțiilor de noapte: luni-vineri va fi între 7:30 – 21:00, sâmbătă 7:30 – 21:00 și duminică 8:00 – 21:00.
Aceeași decizie a fost luată și în cazul supermarketurilor Lidl. ,,Te asigurăm că respectăm legislația, iar conform HG 1090/2021 cu modificările ulterioare în vigoare, accesul în magazinele noastre nu este condiționat de prezentarea unui document. Mulțumim!,, este răspunsul dat clienților, pe pagina oficială de socializare, de către reprezentanții companiei.
La polul opus se situează decizia conducerii Pepco, ce a atras un val de nemulțumiri din partea clienților.
,,Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă, însă încercăm să facem tot posibilul să o depășim cu bine. Începând cu data de 25 octombrie, accesul în magazinele PEPCO se poate face doar prin prezentarea certificatului verde. Punem pe primul plan siguranța tuturor, prin respectarea măsurilor, conform legislației în vigoare. Vă mulțumim pentru înțelegere,, a anunțat echipa PEPCO România.